Наші роботи

Звяжіться з нами

  • Стіл замовлень Чернігів

    +38 073 300 6633
  • Фарбування фасадів

    +38 073 500 3090
  • Для листування

    mail.vestrum@gmail.com
led-gbd3d0d7dc_1920.jpg

Діодна підсвітка меблів - це сучасний і ефективний спосіб створити гарний настрій і комфорт в будь-якому приміщенні. Це може бути кухонний гарнітур, шафа вітальні, вітрина в кімнаті або будь-який інший меблів елемент, який потребує додаткового освітлення. За допомогою світлодіодних ламп або стрічок можна освітити робочу зону, показати красу меблевого фасаду, створити атмосферу затишку і романтики. При цьому діодна підсвітка меблів не потребує багато електроенергії і має довгий термін служби. Існує декілька варіантів підсвічування меблів, однак діодна підсвітка має декілька переваг порівняно з іншими способами, такими як люмінесцентні лампи або галогенні лампи. Діодна підсвітка більш економічна в споживанні електроенергії, має більш тривалий термін служби і має більш широкі можливості кольорової гами.

Але все по порядку...

Одним із головних параметрів, що використовуються для характеристики кольору світла - є кельвіни. Щоб не робити нашу статью обтяжливою і не вдаватися в  технічні терміни, то діодна підсвітка меблів може мати різну кольорову температуру, яка вимірюється в градусах Кельвіна надалі (K). Зазвичай, підсвітка меблів має температуру від 2700K до 6500K, тобто від теплого до холодного відтінку.

Як правило температура від 2700K до 3200K - називається теплим кольором і вона має більш жовтуватий відтінок світла. Цей варіант гарно пасує для підсвічування декоративних елементів, та створення більш романтичної та розслабляючої атмосфери.

Варіант з температурою від 4000K до 4500K - називається нейтральним кольором і такий варіант підсвітки найбільш наближений до природного світла, тобто не сильно теплий та не сильно холодний. Цей варінт підійде для створення не примушеної робочої атмосфери, відпочину та  заняття улюбленими справами.

Третій варіант - це холодне світло з температурою від 6000K до 6500K та синюватим відтінком світла. Цей варінт підійде для облаштування робочої зони, саме там де потрібно максимально бути зосередженим та потрібна максимальна безпека. Наприклад в зоні ппідсвічування кухонної зони, це один з найкращих варіантів, але в зоні споживання навпаки може погано впливати на апетит.

І на останок RGB чи RGBA, що разшифровується як Red, Blue, Green + White. Тобто стрічка може змінювати колір відповідно до поєднання трьох кольорів, чи просто світити одним із них. Варіант RGBA дає можливість використовувати в кольоровій підсвітці білий колір, що робить її більш функціональною. Таку стрічку використовують щоб створити радісну атмосферу, прикрасити елементи меблів, та просто додати яскравості своїм меблям.

Щодо вартості, вона залежить від багатьох факторів: якості діодної стрічки, кількості діодів, та яскравості - люменів, тобто якщо знову по простому, то, чим більше люменів видає діод, тим яскравіше світить стрічки і тим вона дорожче. На ринку доступні досить дешеві варіанти підсвітки, але їх якість може бути нижчою, що може призвести до нестабільної роботи та скорочення терміну її служби Як правило, більш високоякісні стрічки забезпечують більш точну передачу кольорів та мають довший термін експлуатації.

Взагалі, вартість підсвітки меблів залежить не тільки від самої діодної стрічки, але й компонентів які її доповнюють, а саме: трансформатора (якщо стрічка 12 чи 24v), вимикачів (сенсорних, оптичних чи звичайних), профілю куди вона встановлюється, дроту, підсилювачів, регуляторов яркості і тд.

У загальному, діодна підсвітка меблів є ефективним та економічним способом підсвічування інтер'єру. Вона забезпечує більш якісне та точне освітлення, що може поліпшити якість життя та зробити інтер'єр більш естетичним та сучасними.

Так що обираючи колір світла будьте обережні, бо в один момент ви можете, як спотворити ваші меблі, так і зробити іх розкішними.